Sfaturi iscusite de nutritie pentru o cultura de rapita profitabila

Scris de Echipa Alcedo

Rapita de toamna este una dintre culturile cu consumuri mari de substante nutritive, fiind foarte sensibila la carenta de bor (B).

Simptomele carentei de bor survin mai intai la frunzele tinere, acestea capatand o paloare verzuie, rosiatica pe limb, iar intre nervuri apar pete pestrite, galbene. Plantele au aspect de tufa, cu tulpini subtiri si internodii scurte, deseori goale, ce prezinta leziuni ondulate, necrotice, cauzate de dereglarile de crestere. La nivelul inflorescentelor, gradul de fertilitate este evident scazut, din cauza caderii florilor si a bobocilor florali, astfel ca silicvele vor fi in numar redus si vor avea un numar mic de seminte.

In cazul manifestarii deficientei de bor in cultura, aceasta poate fi contracarata rapid si cu succes prin aplicarea de stropiri foliare cu fertilizanti precum FoliMax BMol si FoliMax BorON-EcoMax.

Tratamentele pot fi aplicate incepand cu stadiul D1-D2 (plantele au tulpina de aproximativ 20 cm si mugurii florali sunt uniti, acoperiti de frunzele terminale). FoliMax BorON-EcoMax se aplica in doza de 1.0 – 2.0 l/ha, iar FoliMax BMol in doza de 1.0 – 1.25 l/ha.

Pentru ca norocul tine cu cei iscusiti, Alcedo ofera 100 litri gratuiti de FoliMax BorON-EcoMax la 1000 litri de FoliMax BorON-EcoMax achizitionati si 4 kg de AminoPower WSP gratuite la 250 litri de FoliMax BMol achizitionati.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO