Sfaturi despre semanatul si erbicidatul porumbului…

Scris de Echipa Alcedo

porumb cu buruieni - 15.05.2012Pentru ca in foarte multe zone agricole din tara, campania de primavara este in toi, ne-am gandit ca  ar fi util ca astazi sa vorbim despre importanta erbicidarii porumbului. Ca la orice cultura, pregatirea patului germinativ trebuie facuta dupa cerintele plantei, si nu dupa cum vrem noi sa arate pamantul. Mentionam ca terenul trebuie sa fie foarte bine nivelat, nu excesiv de maruntit, pentru a asigura o adancime uniforma de semanat. In ceea ce priveste combaterea buruienilor, se poate merge pe varianta cu doua erbicidari (preemergenta si postemergenta), dar si pe varianta cu o singura erbicidare postemergenta timpurie. Fiecare erbicidare este eficienta, insa cu intrunirea anumitor conditii. Conform specialistilor in protectia plantelor, tehnologia cu doua erbicidari este mai potrivita pentru culturile care se seamana mai devreme. Tehnologia cu o singura erbicidare este ideala pentru semanatul spre finele perioadei, pentru ca exista sanse ca buruienile sa rasara repede si masiv. Pentru erbicidarea postemergenta puteti alege unul dintre produsele: Adengo 465 SC, Arigo Pack, Astral 40 SC, Basis, Bromotril 40 EC, Buctril Universal, Callisto 480 SC, Cambio, Ceredin Super 40 SL, Cerlit, Dicopur D, Dicopur Top 464 SL, Esteron Extra, Equip, Elumis, Gardoprim Plus Gold 500 SC, Kelvin Top, Laudis OD 66, Lancelot Super, Lontrel 300, Lumax 537, 5 SE, Merlin Flexx, Melin Duo, Mistral 4 SC, Mustang, Principal, Roundap, Titus 25 DF, Titus Plus, Trek P334 SE, Zeagran 340 SE, Wing P.

Pentru mai multe detalii despre produse, consultati reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau vizitati sectiunea PRODUSE.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.