Sfaturi de nutritie pentru leguminoasele pentru boabe

Scris de Echipa Alcedo

Utilitatea cea mai mare a fertilizarii foliare o reprezinta acoperirea necesarului de substante nutritive in situatii de stres abiotic, cum ar fi seceta, baltirile de apa, salinitatea, preluarea substantelor nutritive prin radacini fiind deficitara in astfel de situatii.

La leguminoasele pentru boabe, in special la mazare, fasole si soia, aparitia unor deficiente fata de microelemente, printre care molibdenul, borul, manganul si cuprul pot afecta semnificativ nivelul si calitatea recoltelor.

Deficientele fata de mezo si microelemente pot fi evitate prin aplicarea de 2-3 tratamente preventive  incepand cu stadiul de 6-8 frunze trifoliate. De asemenea, acestea pot fi corectate prin tratamente curative care se aplica la constatarea sau la determinarea deficientei  fata de respectivele elemenente.

Ce solutii iscusite de maximizare a productiei la leguminoasele pentru boabe recomanda specialistii ALCEDO puteti citi aici.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.