Sfatul iscusit al zilei: de ce este necesara erbicidarea in toamna la culturile de cereale paioase?

Ingrijirea culturilor de cereale paioase inca din toamna este o necesitate, mai ales in conditiile unor toamne si ierni mai blande, iar un pas foarte important pentru a avea culturi curate si sigure este erbicidarea inca din toamna.

O solutie eficienta, cu protectie de lunga durata, v-o ofera erbicidul RIVAL TOP 20 SG. Eficacitatea erbicidului este maxima in doza de 30 g/ha, cand produsul este aplicat in stadii timpurii de dezvoltare ale buruienilor anuale si perene, la culturile de grau, orz, triticale si ovaz.

Aplicat in toamna, in postemergenta timpurie, combate buruienile dicotiledonate, dar si iarba vantului (Apera spica-venti), cu costuri evident mai mici decat in primavara. O eficacitate maxima se obtine daca erbicidarea se face in conditii normale de umiditate atmosferica si sol. Primele simptome (stoparea cresterii, ingalbenirea frunzelor) in conditii normale de umiditate apar dupa 5 zile, iar efectul maxim (necrozarea varfului de crestere) la 14-20 de zile de la tratament.

Retineti! Aplicarea erbicidului RIVAL TOP 20 SG inca din toamna va tine cultura curata atat in toamna, cat si in primavara, cu mentiunea ca in primavara, cand vremea va permite, chiar mai tarziu, va trebui sa reveniti cu inca o erbicidare.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.