Seful MADR: „Canalul Siret-Baragan va fi navigabil!”

Scris de Echipa Alcedo

Dupa 26 de ani, canalul va fi navigabil, sustine ministrul Constantin, care a anuntat ca studiile de fezabilitate au fost deja elaborate. Seful MADR a spus in nenumarate randuri ca proiectul pentru Canalul Siret-Baragan ramane o prioritate pentru Guvern. El a subliniat ca este nevoie de sprijinul mai multor ministere, precum cel al Marilor Proiecte, Mediu si Transporturilor.

Facem de mult timp o analiza privind constructia canalului Siret-Baragan. Ministerul Agriculturii a elaborat deja studiile de fezabilitate. Aveam nevoie de un minister integrator, iar Ministerul Marilor Proiecte este astazi un minister integrator. Aici trebuie sa muncim impreuna cu cei de la Ministerul Transporturilor, dorindu-se ca acest canal sa fie navigabil, si impreuna cu cei de la Ministerul Mediului, pentru combaterea inundatiilor”, a spus ministrul Agriculturii.

Guvernul a reluat in acest an lucrarile prin infiintarea Administratiei Canalului Siret-Baragan. Autoritatea nou-infiintata se ocupa cu elaborarea studiilor si documentatiei tehnico-economice.  Proiectul pentru realizarea canalului Siret-Baragan a fost aprobat in 1988, dar a fost oprit din lipsa fondurilor dupa construirea a doar 6 kilometri dintr-un total de 190 kilometri prevazuti. Dupa 1990, au existat mai multe tentative de reluare a lucrarilor, din partea diferitelor guverne, dar fara sa rezulte nimic concret. 

Sursa: mediafax.ro