Se vireaza banii pentru tomatele romanesti

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a anuntat ca pana miercuri, un numar de 195 beneficiari ai “Programului de sustinere a tomatelor cultivate in spatii protejate din ciclul II” au fost platiti cu suma de 2.628.873 lei. In perioada imediat urmatoare, alti 52 beneficiari vor primi suma de 1.941.321,60 lei (peste 430.000 euro). Tot ministerul mai anunta ca au mai fost primite alte 197 cereri pentru suma de 2.655.835,80 lei.   

Odata cu inceperea celei de-a doua etape a “Programului de sustinere a tomatelor cultivate in spatii protejate”, inspectorii fitosanitari au demarat prelevarea de probe in vederea expedierii acestora catre Laboratorul pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide in Plante si Produse Vegetale Bucuresti si catre cel regional din Mures. Rezultatul analizelor de laborator pentru probele finalizate demonstreaza faptul ca niciun consumator nu este expus la reziduuri de pesticide. Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de cel putin 1.000 mp, sa obtina o productie de minimum 2 kg tomate/mp, dar si sa valorifice o cantitate de tomate de cel putin 2.000 kg dovedita cu documente justificative.

sursa: pescurt.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.