Se va institui Autoritatea pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor

Scris de Echipa Alcedo

rachete antigrindinaSistemul National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor (SNAPC) se va reorganiza, devenind Autoritatea pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor, prin preluarea personalului DGSNACP, care va fi desfiintata, potrivit notei de fundamentare a unui proiect de hotarare de Guvern. Din anul 2015, urmeaza sa intre in exploatare operationala Unitatea de Combatere a Caderilor de Grindina (UCCG) Moldova 2 Vrancea.

Autoritatea pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor va avea in subordine structuri fara personalitate juridica, organizate la nivel regional si zonal: Centre Zonale de Coordonare, unitati de combatere a caderilor de grindina, unitati de crestere a  precipitatiilor, grupuri de combatere independente, precum si alte unitati din domeniu ce se vor construi ca urmare a progresului tehnico-stiintific.

Toate atestatele, licentele, actele si documentele oficiale elaborate de MADR in implementarea SNACP si pentru reglementarea domeniului interventiilor active in atmosfera, isi pastreaza valabilitatea pana la data expirarii, conform prevederilor legale in baza carora au fost emise. Autoritatea pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor se subroga in drepturi si obligatii in toate relatiile contractuale stabilite de MADR in implementarea SNACP si pentru reglementarea domeniului interventiilor active in atmosfera.

sursa: stiriagricole.ro