Se deblocheaza doua submasuri: Ce trebuie facut pentru a obtine banii europeni

Scris de Echipa Alcedo

bani subventieAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat ca a deblocat doua submasuri. Asadar, fermierii pot depune proiecte pentru submasurile 9.1, “Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol” si 9.1a “Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol”din PNDR 2014 -2020. Pentru aceste doua submasuri, cererile pentru prima sesiune se depun in perioada 12 iulie 2016 – 11 octombrie 2016.

Cine sunt beneficiarii si care este valoarea sprijinului?

Pentru submasura 9.1, beneficiarii sunt acele grupuri de producatori care se incadreaza in definitia IMM-urilor si care sunt recunoscute conform legislatiei nationale in vigoare, pentru urmatoarele sectoare:

culturi de camp;

– horticultura (exceptand grupurile sprijinite prin subprogramul pomicol);

– cresterea animalelor si pasarilor, mixte;

Despre sprijinul financiar, acesta este nerambursabil 100%, dar nu va depasi anual 10% din valoarea productiei comercializate in primii 5 ani – 100.000 euro/an.

Despre submasura 9.1.a, beneficiarii sunt grupurile de producatori din sectorul pomicol care se incadreaza in definitia IMM-urilor si care au fost recunoscute oficial de catre autoritatea competenta dupa 1 ianuarie 2014 si inainte de solicitarea sprijinului. Valoarea sprijinului nerambursabil acordat este de 100% si nu poate sa depaseasca anual 10% din valoarea productiei comercializate in primii 5 ani si 100.000 euro/an.

Precizam ca AFIR si-a modificat programul de lucru cu publicul, iar atunci cand mergeti sa depuneti proiectele trebuie sa stiti ca de luni pana joi, AFIR va incepe programul de lucru la ora 8.30 si-l va incheia la ora 17.00. Vineri, activitatea incepe la ora 8.30 si se va incheia la ora 14.30.

Comunicat de presa AFIR

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.