Salvator 25 EW, solutia optima pentru culturi sanatoase

In newsletter-ul de astazi, va prezentam fungicidul Salvator 25 EW, a doua denumire a produsului Orius 25 EW, pe care-l gasiti in portofoliul de produse al companiei ALCEDO. Salvator 25 EW este un fungicid sistemic pe baza de tebuconazol, substanta activa din grupa chimica a triazolilor. Produsul se utilizeaza pentru combaterea unui numar mare de boli la cerealele paioase, dar si in legumicultura, pomicultura si viticultura.
Datorita proprietatilor sale, produsul are actiune preventiva, dar si curativa si eradicanta. Pentru a preveni instalarea rezistentei patogenilor se va evita aplicarea a mai mult de 2 tratamente cu Salvator 25 EW la aceeasi cultura si pe aceeasi suprafata, intr-un sezon. Odata absorbit in tesuturi (in maxim 2 ore de la aplicare), produsul se transloca acropetal si are o remanenta de circa 3-4 saptamani. Mai jos, aveti culturile pentru care este omologat:
Grau, orz
Spectru de combatere: complex de boli foliare; doza omologata: 0,5 l/ha; Momentul optim de tratament este primavara, dupa infratirea cerealelor si pe parcursul impaierii, cand sunt conditii optime de infectie.
Rapita
Se fac tratamente preventive in primavara (mai ales in culturile mai dese, bine iesite din iarna) sau curative la aparitia primelor simptome de boala, putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), alternarioza (Alternaria brassicae), putregaiul uscat (Phoma lingam), putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), fainarea (Erysiphe communis); doza omologata: 1,0 l/ha. De asemenea, se mai recomanda aplicarea unui tratament in toamna, in faza de rozeta a rapitei, iar in acest caz produsul actioneaza ca un regulator de crestere, pregatind mai bine plantele pentru iernare. Doza este 0,5 l/ha, si combate patogenul Phoma lingam.
Castraveti
Spectru de combatere: fainare (Sphaerotheca fuliginea), in concentratie de 0,05%. Se aplica tratamente cu volum normal de solutie, tinand cont de gradul de dezvoltare al frunzisului plantelor de cultura, cu mijloace terestre de pulverizare. Momentul optim este la aparitia primelor simptome de infectie incipienta sau preventiv, cand vremea este calda si cu umiditate relativ ridicata a aerului.
Mar
Spectru de combatere: fainare (Podosphaera leucotricha), rapan (Venturia inaequalis), in concentratie de 0,05%. Tratamentele cu Salvator 25 EW se fac in stadiul de buton roz (inainte de inflorirea deplina) si pana la scuturarea petalelor, acestea fiind fenofazele in care marul este cel mai sensibil la instalarea infectiilor primare. In conditii extreme se pot face tratamente cu Salvator 25 EW chiar si in timpul infloritului fara a afecta polenizarea si calitatea fructelor. In toate cazurile, produsul se va combina cu un fungicid de contact contra rapanului, cum ar fi MERPAN 80 WDG sau FOLPAN 80 WDG pentru a preveni instalarea rezistentei. Se pot face tratamente si mai tarziu in cursul verii (mai ales contra infectiilor secundare de fainare), dar numai daca anterior nu s-a mai aplicat Salvator 25 EW la tratamentele contra rapanului si in alternanta cu produse antioidice de contact (sulf), astfel incat sa se previna instalarea rezistentei.
Samburoase
Spectru de combatere: monilioza (Monilia spp.), in concentratie de 0,075-0,1%. Se aplica tratamente in fenofazele sensibile (inflorit, maturarea fructelor) preventiv sau la aparitia primelor semne de infectie pe flori, lastari sau fructe. Volumul de solutie depinde de inaltimea si densitatea coroanelor pomilor, asigurandu-se o concentratie corespunzatoare, in functie de momentul tratamentului (preventiv sau curativ) si presiunea de infectie.
Tomate
Spectru de combatere: alternarioza (Alternaria solani), in concentratie de 0,05%. Se aplica tratamente cu volum normal de solutie, tinand cont de gradul de dezvoltare al frunzisului plantelor de cultura, cu mijloace terestre de pulverizare. Momentul optim este la aparitia primelor simptome de infectie incipienta sau preventiv, cand vremea este calda si cu umiditate relativ ridicata a aerului.
Vita-de-vie
Spectru de combatere: fainare (Uncinula necator); doza omologata: 0,4 l/ha; Tratamentele se fac in preajma infloritului si pana la compactarea ciorchinilor, asigurand o norma de 0,4 l/ha (de regula in 1000 litri de solutie). Echipamentul de tratare trebuie sa asigure o pulverizare corespunzatoare inclusiv a partilor mai putin expuse ale butucilor de vie (mai ales partea inferioara si ciorchinii).
Pentru a afla mai multe informatii despre aceste produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.