S-a “nascut” cea de-a 5-a mare companie din domeniul protectiei plantelor

Scris de Echipa Alcedo

Achizitie importanta pe piata mondiala a protectiei plantelor. FMC Corporation si DuPont au anuntat semnarea unui acord definitiv, prin care FMC va achizitiona un anumit segment de business al DuPont Crop Protection, conditie impusa de Comisia Europeana pentru acceptarea fuziunii cu compania Dow Chemical Company. Mai mult, DuPont va primi in portofoliu segmentul FMC Sanatate si Nutritie. Mai exact, FMC va achizitiona din portofoliul DuPont o parte din gama de insecticide, majoritatea erbicidelor destinate combaterii buruienilor cu frunza lata din culturile de cereale, precum si o parte importanta din segmentul de cercetare-dezvoltare, destinat protectiei culturilor.

Se asteapta ca in 2017 aceasta achizitie sa genereze venituri de aproximativ 1,5 miliarde $. Mai mult, dupa incheierea acestei achizitii, compania FMC va deveni a 5-a cea mai mare companie de produse chimice pentru protectia culturilor din lume, cu venituri anuale estimate la aproximativ 3,8 miliarde $.

sursa: agribusinessglobal.com

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.