S-a aprobat schema de ajutoare tranzitorii

Scris de Echipa Alcedo

Ieri, Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta, OUG privind modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 125/2006 pentru aprobarea schemelor de plati directe si plati nationale directe complementare (n.r – adica platile care suplimenteaza, pe cele primite prin schema unica de plata pe suprafata) care se acorda in agricultura incepand cu anul 2007. De asemnenea, a aprobat si modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole, dar si alte forme de asociere in agricultura.

Actul normativ reglementeaza o noua schema de plata, respectiv schema de ajutoare nationale tranzitorii, conditiile de acordare ale acestora fiind similare celor autorizate pentru acordarea platilor nationale directe complementare aferente anului 2013.

Platile Nationale Tranzitorii sunt rezultatul negocierilor purtate la nivelul Comisiei Europene de ministrul Daniel Constantin si vor fi acordate pe toata perioada de programare 2014 – 2020, fiind un sprijin de la bugetul de stat care suplimenteaza subventiile platite din fondurile europene. Astfel, se creeaza posibilitatea ca fermierii romani sa primeasca un ajutor financiar comparabil cu cel din alte state europene.

Comunicat de presa MADR