RUBISKO – un soi pretios

Scris de Echipa Alcedo

Niciun soi din portofoliul de “Seminte iscusite” nu a fost ales intamplator. RUBISKO este un soi pretios prin caracteristicile lui. Vorbim de un soi aristat, cu o rezistenta la cadere foarte buna, ce se datoreaza taliei mica-medie a plantelor. De ce il recomandam? Pentru ca, in primul rand, poate fi cultivat in toate zonele de cultura ale graului din Romania, fiind foarte putin sensibil la ger. Mai mult decat atat, cand vine vorba despre toleranta la boli, RUBISKO este foarte rezistent la rugina bruna (Puccinia recondita), rezistent la fainare (Erysiphe graminis), rugina galbena (Puccinia striiformis), septorioza (Septoria tritici) si helmintosporioza (Helminthosporium tritici-repentis), mediu rezistent la fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum) si sensibil la ochi de pasare (Pseudocercosporella herpotrichoides). De asemenea, indicii de calitate superiori, precum continutul de proteina de 11-13% si potentialul de productie ridicat il recomanda pentru segmenul de panificatie, avand o calitate ridicata. Densitatea optima de semanat este de 300-370 boabe germinabile/mp.

Pentru mai multe informatii despre acest produs, va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra agricola sau ramaneti conectati la intreaga oferta ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicatiei ALCEDO pentru fermieri iscusiti, disponibila acum din AppStore sau Google Play: http://aplicatia.alcedoltd.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.