RUBISKO – soi de grau rezistent la ger, cadere si boli

Scris de Echipa Alcedo

In zona de sud a tarii a inceput deja recoltatul graului, iar fermierii deja se gandesc ce sa aleaga pentru sezonul urmator. Ca sa le usuram munca, va prezentam mai jos cateva date tehnice despre soiul RUBISKO, un soi de grau de toamna aristat semitimpuriu.

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat;
  • talia plantelor mica-medie;
  • alungirea paiului: timpurie;
  • capacitatea de infratire foarte ridicata;
  • inflorire semi timpurie
  • aparitia spicului: timpurie;
  • rezistenta la ger: foarte putin sensibil;
  • rezistenta la cadere: foarte buna;
  • sensibil la clortoluron;
  • boabe de duritate medie-tare;

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe graminis): rezistent;
  • rugina galbena (Puccinia striiformis): rezistent;
  • rugina bruna (Puccinia recondita): foarte rezistent;
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): mediu rezistent;
  • septorioza (Septoria tritici): rezistent;
  • helmintosporioza (Helminthosporium tritici-repentis): rezistent;
  • ochi de pasare (Pseudocercosporella herpotrichoides): sensibil;

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 11-13%;
  • energie: 120-175;
  • segment de panificatie: calitate ridicata;
  • potential de productie ridicat;

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania;
  • densitatea optima: 300-370 boabe germinabile/m2;

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO