Romania, pe locul 12 la productia de vin

Scris de Echipa Alcedo

vin_24.05.2011Cu toate ca tara noastra a inregistrat in acest an, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, o scadere de 20% a productiei de vin, ocupa locul al 12-lea in topul producatorilor la nivel mondial, potrivit Organizatiei Internationale a Vitei-de-vie si Vinului. Dintre tarile din Europa de Est, Romania este cel mai bine clasata in topul intocmit de organizatie, pe locul 12. Ungaria ocupa locul 16, iar Bulgaria locul 18.

Si alte tari din Europa de Est au fost afectate de vremea neprielnica. Astfel, Bulgaria a consemnat o reducere mai mare decat Romania, in ceea ce priveste productia de vin, de 30%, iar Slovacia a inregistrat un declin al productiei de 16% in acest an fata de 2013.

Franta a redevenit cel mai mare producator de vin la nivel mondial, cu o crestere de 10% a productiei in acest an, dupa ce a fost devansata de Italia in urma cu doi ani.

Italia si Spania ocupa locurile 2 si 3, in conditiile in care anul acesta productia de vin a celor doua tari a scazut cu 15%, si respectiv 19%, fata de anul trecut. Clasamentul Organizatiei Internationale a Vitei-de-vie si Vinului ia in considerare doar productia de vin, excluzand productia de must si sucuri.

sursa:mediafax.ro