Romania, locul 12 in topul celor mai mari producatori mondiali de vin

poza vinConform statisticilor Organizatiei Internationala a Viei si Vinului (OIV), Romania a ocupat anul trecut locul 12 in topul celor mai mari producatori mondiali de vin, cu o productie de 4,276 milioane hectolitri, in crestere cu 29% comparativ cu 2012.

Primul loc este ocupat in continuare de Italia, cu o productie de 44,9 milioane hectolitri, insa Spania a devansat Franta urcand pe locul secund gratie unei cresteri de 31% a productiei de vin. Urmeaza, in ordine, Argentina, Chile, China, Africa de Sud, Germania, Portugalia, Romania, si Grecia.

sursa: Pescurt.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.