Romania foloseste, in medie, 46 kg/ha de ingrasaminte, statele UE, de 5 ori mai mult

Scris de Echipa Alcedo

ingrasaminte (1)Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a explicat in cadrul conferintei ELEC (Liga pentru Cooperare Economica Europeana), ce s-a desfasurat marti la BNR, de ce tara noastra se confrunta cu o productivitate agricola mai scazuta, comparativ cu multe alte tari din UE: cantitatea mica de ingrasaminte pe care agricultorii nostri o folosesc la hectar. El a aratat ca in Romania exista in continuare potential de crestere, dar, in egala masura, exista o grija pentru mediul inconjurator. „Ne preocupam si de mediul inconjurator, dar avem nevoie de investitii foarte mari in agricultura pentru a ajunge la o medie de productivitate asa cum intalnim in alte state europene”, a afirmat ministrul.

El a explicat ca nivelul subventiilor din Romania este mai mic decat in alte state membre, pentru ca in momentul in care s-au facut negocierile pentru subventii, in anii 2002-2003, productia medie la hectar in Romania era de 2,6 tone la hectar, in timp ce in alte state din Europa era de 4-5 tone la hectar, la anumite culturi. „Si gradul de utilizare a ingrasamintelor a dus, probabil, la aceste diferente de productie. In Romania, totalul de ingrasaminte este de 46 de kilograme la hectar. Marea Britanie are un nivel de utilizare a ingrasamintelor de 250 kg/ha, Germania de 211 kg/ha, Grecia de 153 kg/ha, SUA de 120 kg/ha, Austria de 108 kg/ha, Ungaria de 97 kg/ha si Cehia de 95 kg/ha”, a mai precizat ministrul.

Pentru utilizarea eficienta a ingrasamintelor, pentru evitarea contaminarii solului, ALCEDO pune la dispozitia fermierilor servicii de analiza de sol.

Pentru mai multe detalii contactati reprezentantii de vanzari ALCEDO.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.