RIVAL TOP 20 SG, solutia eficienta pentru erbicidarea in toamna la cereale paioase

Scris de Echipa Alcedo

Erbicidarea din toamna reduce rezerva de buruieni. Buruienile problema rasar inca din toamna si vegeteaza in timpul iernii sau primavara devreme, iar la erbicidarea din primavara devin mult mai greu de combatut. Erbicidarea in toamna permite un control mai bun al buruienilor si o interventie mai tarzie in primavara.” – ing. Marian Butoianu, director tehnic ALCEDO.

Mergand doar pe erbicidare in primavara, ne vom lovi, ca si anul acesta, de o primavara ploioasa si rece, cand nu s-a putut intra la timp in camp. Cand se va putea aplica erbicidul, in ferestrele fara ploi, vom constata ca acesta nu reuseste sa mai combata eficient buruienile, acestea concurand culturile de cereale paioase.

Dar ce solutii avem pentru erbicidarea in toamna la cereale paioase?

O solutie eficienta, cu protectie de lunga durata, v-o ofera erbicidul RIVAL TOP 20 SG, in doza de 30 g/ha, la culturile de grau, orz, triticale si ovaz, pentru combaterea buruienilor cu frunza lata, anuale si perene. Este un erbicid care se aplica atat in toamna, cat si in primavara, cand buruienile sunt rasarite in masa, peste 70% si sunt in faza optima (2-4 frunze), iar plantele de cereale sunt in faza de vegetatie, de la infratire pana la faza de aparitie a frunzei stindard (BBCH 12-39).

Eficacitatea este maxima cand este aplicat pe buruieni tinere, aflate in stadiul de crestere activa, respectiv in faza de 2-4 frunze pentru buruienile anuale sau rozeta pentru cele perene. Buruienile mai putin sensibile si cele aflate intr-un stadiu avansat de crestere raman pitice si nu concureaza plantele de cultura in absorbtia apei si substantelor nutritive.

Tratamentele nu se aplica cand temperaturile sunt in scadere (sub 5°C) si la culturi stresate din cauza secetei, baltirea apei, atacului bolilor si daunatorilor.

Retineti! Aplicarea erbicidului RIVAL TOP 20 SG inca din toamna va tine cultura curata atat in toamna, cat si in primavara, cu mentiunea ca in primavara, cand vremea va permite, chiar mai tarziu, va trebui sa reveniti cu inca o erbicidare.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO