Rival Superstar 75 GD, un “SuperStar” care elimina buruienile

Scris de Echipa Alcedo

Rival-Superstar-20gProdusul actioneaza ca un erbicid sistemic, selectiv fata de cerealele paioase si are in componenta sa tribenuron-metil (37,5 %) si clorsulfuron (37,5% ). Activitatea reziduala a produsului este de durata medie, mai putin riscanta sub aspectul rotatiei culturilor. Combate un spectru mare de buruieni dicotiledonate anuale si perene, inclusiv pe cele rezistente la 2,4 D. Dupa tratament, cele doua substante active sunt absorbite prin frunze si prin radacini, avand o actiune erbicida complementar -sinergica, buruienile dicotiledonate fiind distruse in 7-21 zile. Eficienta actiunii erbicide este influentata de conditiile pedoclimatice existente (umiditatea atmosferica si la sol, reactia solutiei solului, temperatura ambianta), de sensibilitatea si stadiul de crestere a buruienilor, precum si de momentul aplicarii tratamentelor.

Rival Superstar 75 GD este omologat pentru erbicidarea postemergenta a culturilor de grau, orz, orzoaica de primavara si ovaz, in doza de 15 – 20 g/ha, folosindu-se 200 – 500 l apa/ha. Ca si la celelalte erbicide din gama Rival, in conditii de seceta, erbicidarea se va face cu 500 l apa/ha iar doza minima se recomanda cand culturile au un grad redus de imburuienare si/sau cu dominanta buruienilor sensibile. Perioada optima pentru erbicidare este in faza de infratire a cerealelor pana la formarea primului internod, respectiv faza de 2-4 frunze, maxim 10 cm inaltime la buruieni. Erbicidarea se poate face si cu o saptamana inainte de infratire, iar daca depaseste perioada optima de erbicidare aratata mai sus, tratamentul se poate aplica pana la faza de burduf. Rezultatele economice cele mai bune se obtin daca tratamentele se fac in perioada optima de erbicidare, cand, in general, se pot aplica doze mici de produs, de 15 – 17 g/ha. Tratamentele se fac la temperaturi de peste 50C, cand nu exista perspective imediate de ploaie (minim 2 ore) si pe timp linistit, pentru evitarea imprastierii produsului pe terenurile sau culturile necerealiere invecinate.

Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contacta directorul Alcedo din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.