RIVAL 75 GD – „rivalul” buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale paioase

Scris de Echipa Alcedo

RIVAL 75 GD – „rivalul” buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale paioase

In general, culturile de cereale paioase sunt invadate de buruieni dicotiledonate, buruieni care germineaza atat in toamna, cat si in primavara. Aplicarea inca din toamna a unui erbicid tine culturile curate!

In ultimii ani, din cauza evolutiei vremii, cu ierni foarte blande, multe specii de buruieni (Veronica sp., Matricaria sp., Thlaspi arvense, etc.) s-au dezvoltat si chiar inmultit, devenind o problema pentru culturile de cereale paioase, ceea ce in conditiile unei ierni normale, poate chiar geroase, nu ar fi fost posibil.

In acest context, recomandam o solutie eficienta, cu protectie de lunga durata: aplicarea inca din toamna a erbicidul RIVAL 75 GD, fabricat in Romania (clorsulfuron 75%), in doza de 15-20 g/ha. Aplicat in toamna, in postemergenta timpurie, pe langa buruienile dicotiledonate, poate combate si unele buruieni monocotiledonate, cum este cazul speciilor Apera spica-venti – iarba vantului si Lolium sp. O eficacitate maxima a tratamentului cu RIVAL 75 GD se obtine daca erbicidarea se face in conditii normale de umiditate atmosferica si sol. Nu se recomanda executarea erbicidarii daca culturile de cereale se afla in stres hidric sau termic. In aceste conditii, erbicidarea se amana pana la venirea primei ploi sau dupa irigarea culturii.

Nu uitati ca prin aplicarea erbicidului RIVAL 75 GD inca din toamna veti avea culturi curate atat in toamna, cat si in primavara, cu mentiunea ca in primavara, numai daca este cazul, se poate efectua inca o erbicidare, aceasta lucrare putandu-se efectua chiar mai tarziu.

Retineti! Aplicarea inca din toamna a unui erbicid in culturile de cereale paioase face ca multe din buruienile problema sa fie combatute cu succes. Alegerea corecta a momentului erbicidarii ne scapa de situatia in care au fost multi fermieri, care s-au plans ca erbicidele aplicate in primavara nu au avut eficacitatea scontata. De fapt, epoca de aplicare la un stadiu foarte avansat de crestere al acestor buruieni (ex. Veronica sp. la inflorire) a creat acesta “falsa rezistenta” la erbicid.

Pentru mai multe informatii despre RIVAL 75 GD, va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra agricola sau ramaneti conectati la intreaga oferta ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicatiei ALCEDO pentru fermieri iscusiti, disponibila acum din AppStore sau Google Play: http://aplicatia.alcedoltd.ro/

Echipa ALCEDO