RGT SPEEDA – soi iscusit de soia, cu toleranta ridicata la boli

Soia este o cultura profitabila, iar multi dintre fermieri si-au indreptat atentia asupra ei in ultimii ani. Dupa cum va spuneam si zilele trecute, pe langa faptul ca are un continut ridicat de proteina si este o buna planta premergatoare pentru majoritatea culturilor agricole, Comisia Europeana incurajeaza practicile de agricultura ecologica (cu referire la rotatia culturilor cu leguminoase, inclusiv soia).

Fermierii care vor fi de acord cu aceste practici, pe langa faptul ca protejeaza mediul in contextul in care schimbarile climatice sunt din ce in ce mai evidente, vor fi si recompensati.

Dar ce soi alegem? Un soi productiv si stabil, recomandat pentru toate zonele de cultura, RGT SPEEDA. Mai multe detalii despre toleranta la boli, indici de calitate, dar si recomandari tehnologice, puteti citi mai jos:

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi semi-timpuriu, grupa 0
  • productiv si stabil
  • vigoare foarte buna la pornirea in vegetatie, buna toleranta la stres
  • talia plantelor: 90-92 cm
  • inaltimea insertiei primei pastai: 13-14 cm
  • culoarea florii: violet
  • culoarea hilului: neagra
  • foarte rezistent la cadere

TOLERANTA LA BOLI

  • toleranta ridicata la boli

INDICI DE CALITATE

  • MMB ridicat in conditii bune de productie
  • continut proteina > 42%
  • potential de productie ridicat de pana la 5-5.3 t/ha

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: se recomanda pentru toate zonele de cultura
  • densitatea recomandata este de 450.000-500.000 boabe germinabile/ha (45-50 b.g./mp)

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.