Recomandarea zilei de la ALCEDO pentru cereale paioase si rapita

Scris de Echipa Alcedo

Recomandarea zilei de la ALCEDO pentru cereale paioase si rapita:

RUBISKO, CESARIO, ATOUDUR si TREZZOR!

Revenim astazi cu alte informatii despre soiurile de grau si rapita, pe care le gasiti in portofoliul de “Seminte iscusite” de la ALCEDO, soiuri cu genetica RAGT: RUBISKO, CESARIO, ATOUDUR si TREZZOR.

RUBISKO este un soi aristat, cu capacitate de infratire ridicata, rezistent la boli si cu potential bun de productie, recomandat a se cultiva in toate zonele de cultura ale graului din Romania. CESARIO, soi de grau nearistat, timpuriu, cu o capacitate de infratire foarte ridicata, si o buna rezistenta la ger si la cadere, tolerant la boli, segment de panificatie de calitate superioara, putandu-se cultiva in toate zonele agricole ale graului din Romania. Despre ATOUDUR va spunem ca este un soi de grau durum, timpuriu, cu rezistenta buna la ger, cadere, dar si la boli, si care se preteaza a fi cultivat in toate zonele de cultura, mai ales in zonele calde si uscate.

Tot pentru aceasta toamna, va recomandam hibridul de rapita TREZZOR, semi-timpuriu, cu rezistenta buna la iernare, dar si la cadere si scuturare, continut ridicat de ulei, productii mari si stabile, ce poate fi cultivat in toate zonele de cultura ale tarii.

Pentru cei care doresc sa obtina informatii suplimentare despre aceste soiuri, va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumnevoastra agricola.

Echipa ALCEDO

DSC_0220

PHOTO-2018-05-29-11-57-49