Recomandare pentru fermieri: Efectuati analize de sol!

Scris de Echipa Alcedo

ghid analize solFertilitatea solului nu trebuie ghicita sau estimata din ceea ce stiam noi de acum multi ani. Aceasta trebuie determinata prin testari periodice specifice. Informatiile obtinute in urma efectuarii analizelor de sol sunt foarte pretioase pentru pamantul pe care-l lucrati.

Un moment optim pentru prelevarea probelor de sol este imediat dupa recoltarea culturii anterioare.  In functie de rezultatele obtinute, fermierii vor sti cum sa actioneze, apeland la ingrasaminte si substante nutritive pentru un sol bogat si productiv.

Asadar, pentru cei dintre dumneavoastra care doriti sa va testati fertilitatea solului, va reamintim ca la Herasti, judetul Giurgiu, ALCEDO detine un laborator de analize agrochimice, ce are in dotare aparatura japoneza moderna, performanta de ultima generatie. Analizele de baza ce sunt efectuate in cadrul laboratorului sunt: N, P, K, Ca, Mg, pH, conductivitate electrica, humus si textura. Procedura de lucru este destul de simpla: fermierul trimite probele catre laborator direct sau prin intermediul directorilor de vanzari Alcedo, probele sunt analizate apoi i se transmite fermierului fisa cu rezultatele analizelor, interpretarea rezultatelor si, ce este mai important, recomandarile de fertilizare.

Pentru mai multe informatii despre efectuarea analizelor de sol, va rugam sa luati legatura cu directorul ALCEDO, din zona dumneavoastra de activitate sau vizitand site-ul companiei.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.