Rapita de toamna: Primii pasi pentru o cultura “Magistrala”

Scris de Echipa Alcedo

magistralIn newsletter-ul de astazi va aducem cateva informatii despre cultura de rapita, pe care tocmai ce ati infiintat-o sau intentionati sa o infiintati, asta pentru a avea o cultura libera de buruieni. Ca si in anii trecuti, compania ALCEDO vine si in aceasta toamna in sprijinul dumneavoastra cu un pachet util in combaterea buruienilor problema din cultura de rapita, si anume MAGISTRAL 50 SC + KALIF 480 EC. Asadar, daca dupa semanat aveti un sol care este reavan, cu umiditatea optima, este bine sa efectuati erbicidarea in preemergenta, inainte de rasarirea culturii de rapita, folosind pachetul MAGISTRAL 50 SC (metazaclor 500 g/l) – in doza de 1,6 l/ha + KALIF 480 EC (clomazon 480 g/l) – in doza de 0,20 l/ha, doua erbicide cu un spectru larg de combatere a buruienilor.

Va recomandam MAGISTRAL 50 SC, in doza de 1,2-1,6 l/ha pentru ca va combate buruieni problema ca: iarba barboasa, turita (faza optima 2-4 frunze), stir, talpa gastei, traista ciobanului, musetel, iar in amestec cu KALIF 480 EC – 0,15-0,20 l/ha, largim spectru de combatere, deoarece acest erbicid actioneaza eficient impotriv altor buruieni ca: rocoina, turita, traista ciobanului, pungulita, urzica moarta, ciumafaia, mac, doritoare, iarba vantului, iarba barboasa. De asemenea, trebuie mentionat ca, avand o perioada de actiune destul de indelungata, MAGISTRAL 50 SC protejeaza culturile de noi valuri de imburuienare pana la incheierea randurilor.

Utilizand amestecul de MAGISTRAL 50 SC cu KALIF 480 EC veti avea o sola curata, fara buruieni. Suntem convinsi ca sunt si fermieri care-si fac o cartare a buruienilor dominante, iar in acest caz, daca solul permite puteti face un singur tratament cu MAGISTRAL 50 SC, in doza de 1,2-1,6 l/ha sau dupa caz cu KALIF 480 EC – doza 0,15-0,20 l/ha.

Pentru aceia dintre dumneavoastra care doriti sa achizitionati acest pachet sau alte produse de protectia plantelor, va recomandam sa contactati reprezentantul de vanzari ALCEDO, din zona dvs., sau sa consultati site-ul www.alcedoltd.ro/sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.