Producatorii de fructe si legume despagubiti

Scris de Echipa Alcedo

legumeFonduri totale de 10,8 milioane, vor fi acordate producatorilor romani de fructe si legume, ca masura exceptionala de sprijin temporar, pentru acoperirea unei parti din pierderile suferite ca urmare a deciziei Guvernului rus de a interzice importul de legume si fructe din UE, inclusiv din Romania.

Astfel, in baza cererilor de plata, producatorii de fructe si legume, precum si organizatiile din acest sector agricol vor primi sprijin financiar pentru acoperirea unei parti din pierderile suferite in perioada 18 august 2014 – 31 decembrie 2014, conform unei hotarari aprobate zilele trecute. Fondurile destinate acordarii sprijinului financiar exceptional cu caracter temporar provin din Fondul European de Garantare Agricola-FEGA, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe acest an.

Guvernul a mai decis ca valoarea totala maxima a schemei de ajutor de stat destinata fermierilor in sectorul cresterii animalelor sa se ridice in acest an la 146,8 milioane de lei. Din aceasta suma, 44,5 milioane de lei vor fi alocate pentru speciile taurine, bubaline, porcine si ecvine, iar 102,35 milioane de lei, pentru speciile ovine si caprine. „Acest sprijin financiar a fost aprobat de Guvern in contextul in care, prin HG 1.179/2014, a fost instituita o schema de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor, pentru perioada 2015-2020, a carei valoarea maxima este de 881,1 milioane de lei. Anual se aproba valoarea destinata sprijinirii crescatorilor de animale, cu incadrare in plafonul schemei de ajutor de stat”, informeaza Guvernul.

In luna august a anului trecut, doua institutii-cheie din Rusia insarcinate cu controlul fluxului de productie alimentara, Rosselhoznadzor si Rospotrebnadzor, au interzis importuri din Ucraina, R.Moldova, UE si SUA, in contextul sanctiunilor impuse de occidentali.

sursa:agroromania.manager.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.