PRIORI XTRA, un fungicid puternic!

Scris de Echipa Alcedo

rezultatul-tratamentelor-la-grau

In newsletter-ul de astazi va prezentam un fungicid, util in combaterea bolilor la cereale paioase, rapita, dar si floarea-soarelui. Este vorba despre Priori Xtra, produs al companiei Syngenta Crop Protection. Are in compozitie 200 g/l azoxistrobin si 80 g/l ciproconazol, ceea ce face ca produsul sa fie unul modern, cu spectru larg de actiune, care influenteaza pozitiv activitatea fiziologica a plantei. Priori Xtra este a doua denumire comerciala a produsului Amistar Xtra 280 SC si il gasiti in portofoliul de produse al companiei ALCEDO.

Pentru un efect optim, se recomanda efectuarea unui tratament preventiv sau la primele simptome de boala. Priori Xtra asigura o protectie de pana la 3-4 saptamani. Strobilurina tine cultura verde mai mult timp, ceea ce determina o perioada mai lunga de asimilare, cu influente favorabile asupra calitatii si cantitatii productiei, ceea ce este numit “green effect”.

Pentru grau (0,5 l/ha) – se recomanda aplicarea in programul cu doua tratamente, ca al doilea tratament, in perioada cuprinsa intre aparitia frunzei stindard pana la inflorit, in functie de presiunea de infectie si spectrul de boli. Combate boli foliare si ale spicului precum: fainare (Erysiphe graminis), rugina (Puccinia spp.), septorioza (Septoria spp.), fuzarioza (Fusarium spp.), sfasierea frunzelor (Helminthosporium spp.).

La orz (0,75 l/ha) pentru boli foliare ca: fainare (Erysiphe graminis), patarea reticulara (Pyrenophora teres), arsura bruna a frunzelor (Rhynchosporium secalis), sfasierea frunzelor (Helminthosporium sativum).

La cultura de rapita (0,75 l/ha) – tratamentele se vor efectua in primavara, preventiv, la inceputul/mijlocul infloritului, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor sau conform avertizarilor locale. Combate putregaiul uscat (Phoma lingam), putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), patarea neagra a frunzelor (Alternaria brassicae), fainare (Erysiphae communis).

Pentru floarea-soarelui (0,75 l/ha) – Priori Xtra se aplica la stadiul maxim de interventie terestra (cu utilaje clasice), cat mai aproape de faza de buton floral-verde. Pentru bolile care apar pe calatidiu, Priori Xtra se aplica de la inceputul pana la sfarsitul infloritului. Acest fungicid combate: putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), frangerea tulpinilor (Phomopsis helianthi), dar si alternarioza (Alternaria spp.).

Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul Alcedo din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO