PRIORI XTRA, un fungicid puternic si complex pentru culturile dumneavoastra!

Scris de Echipa Alcedo

efectul-tratamentelor-fitosanitareAvand in vedere faptul ca ploile au incetat, iar meteorologii prognozeaza pentru zilele urmatoare o vreme stabila, iar dumneavoastra aveti posibilitatea sa intrati in camp, nu omiteti efectuarea tratamentelor fitosanitare. Asa ca, in newsletter-ul de astazi va prezentam un fungicid, util in combaterea bolilor la cereale paioase, rapita, dar si floarea-soarelui. Este vorba despre Priori Xtra, produs al companiei Syngenta Crop Protection. Are in compozitie 200 g/l azoxistrobin si 80 g/l ciproconazol, ceea ce face ca produsul sa fie unul modern, cu spectru larg de actiune, care influenteaza pozitiv activitatea fiziologica a plantei. Priori Xtra este a doua denumire comerciala a produsului Amistar Xtra 280 SC, si il gasiti in portofoliul de produse al companiei ALCEDO.

Pentru un efect optim, se recomanda efectuarea unui tratament preventiv sau la primele simptome de boala. Priori Xtra asigura o protectie de pana la 3-4 saptamani. Strobilurina tine cultura verde mai mult timp, ceea ce determina o perioada mai lunga de asimilare, cu influente favorabile asupra calitatii si cantitatii productiei, ceea ce este numit “green effect”.

Pentru grau (0,5 l/ha) – se recomanda aplicarea in programul cu doua tratamente, ca al doilea tratament, in perioada cuprinsa intre aparitia frunzei stindard pana la inflorit, in functie de presiunea de infectie si spectrul de boli. Combate boli foliare si ale spicului precum: fainare (Erysiphe graminis), rugina (Puccinia spp.), septorioza (Septoria spp.), fuzarioza (Fusarium spp.), sfasierea frunzelor (Helminthosporium spp.).

La orz (0,75 l/ha) pentru boli foliare ca: fainare (Erysiphe graminis), patarea reticulara (Pyrenophora teres), arsura bruna a frunzelor (Rhynchosporium secalis), sfasierea frunzelor (Helminthosporium sativum).

Reamintim ca Priori Xtra este omologat si la cultura de rapita (0,75 l/ha). Asa ca, daca mai aveti posibilitatea sa faceti tratament fitosanitar pentru aceasta cultura, va spunem ca acesta se efectueaza la inceputul/mijlocul infloritului, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor sau conform avertizarilor locale. Combate putregaiul uscat (Phoma lingam), putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), patarea neagra a frunzelor (Alternaria brassicae), fainare (Erysiphae communis).

Pentru floarea-soarelui (0,75 l/ha) – Priori Xtra se aplica la stadiul maxim de interventie terestra (cu utilaje clasice), cat mai aproape de faza de buton floral-verde. Pentru bolile care apar pe calatidiu, Priori Xtra se aplica de la inceputul pana la sfarsitul infloritului. Acest fungicid combate: putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), frangerea tulpinilor (Phomopsis helianthi), dar si alternarioza (Alternaria spp.).

Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul Alcedo din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.