PRIORI XTRA, un fungicid ce va apara culturile de boli

Scris de Echipa Alcedo

Fungicidul PRIORI XTRA, al companiei Syngenta Crop Protection, avand in compozitie 200 g/l azoxistrobin si 80 g/l ciproconazol, este un produs modern cu spectru larg de actiune, care influenteaza pozitiv activitatea fiziologica a plantei. PRIORI XTRA este a doua denumire comerciala a produsului Amistar Xtra 280 SC si se afla de anul acesta in oferta Alcedo. Acesta protejeaza noile cresteri ale frunzei prin formarea unui depozit de produs in teaca frunzei, depozitul fiind reactivat in contact cu apa. Pentru un efect optim, se recomanda efectuarea unui tratament preventiv sau la primele simptome de boala. PRIORI XTRA asigura o protectie de pana la 3-4 saptamani si prelungeste perioada de timp in care cultura ramane verde (“green effect”) ceea ce permite obtinerea unor “Xtra” recolte de o “Xtra” calitate. Actioneaza sistemic, translaminar si de contact, cu efect preventiv si curativ.

Pentru grau (0,5 l/ha)- se recomanda aplicarea in programul cu doua tratamente, ca al doilea tratament, in perioada cuprinsa intre aparitia frunzei stindard pana la inflorit, in functie de presiunea de infectie si spectrul de boli. Combate boli foliare si ale spicului, precum: fainarea (Erysiphe graminis), rugina (Puccinia spp.), septorioza (Septoria spp.), fuzarioza (Fusarium spp.), sfasierea frunzelor (Helminthosporium spp.). La orz (0,75 l/ha), pentru boli foliare ca: fainarea (Erysiphe graminis), patarea reticulara (Pyrenophora teres), arsura bruna a frunzelor (Rhynchosporium secalis), sfasierea frunzelor (Helminthosporium sativum).

Pentru floarea-soarelui (0,75 l/ha)- Priori Xtra se aplica la stadiul maxim de interventie terestra (cu utilaje clasice), cat mai aproape de faza de buton floral-verde. Pentru bolile care apar pe calatidiu, Priori Xtra se aplica de la inceputul si pana la sfarsitul infloritului; putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), frangerea tulpinilor (Phomopsis helianthi), alternarioza (Alternaria spp.).

La cultura de rapita (0,75 l/ha)- tratamentele se vor efectua in primavara, preventiv, la inceputul/mijlocul infloritului, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor sau conform avertizarilor locale; putregaiul uscat (Phoma lingam), putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), patarea neagra a frunzelor (Alternaria brassicae), fainare (Erysiphae communis).

Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul Alcedo din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.