Prezentati-va degraba la APIA pentru a viza carnetul de rentier: 31 august, ultima zi!

Scris de Echipa Alcedo

APIAAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste ca pentru a intra in posesia rentei viagere cuvenite pentru anul 2015, rentierii trebuie sa se prezinte pana la data de 31 august 2016, inclusiv, la Centrele judetene al APIA in vederea vizarii carnetelor de rentier agricol. Pentru vizarea carnetului, rentierul agricol se poate prezenta personal sau prin mandatar, in baza unei procuri autentice/hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. De asemenea, rentierul agricol/mandatarul/trebuie sa prezinte urmatoarele documente:

– carnetul de rentier agricol;

– contractul de arendare;

–  actul de identitate in original al rentierului agricol/mandatarului/curatorului/tutorelui;

–  document coordonate bancare;

– decizia de la comisia de expertiza medicala actualizata (acolo unde este cazul), pentru gradele de invaliditate I si II (daca decizia nu prevede ca dosarul este nerevizuibil), in original si in copie. Renta viagera agricola inceteaza la data decesului rentierului. In cazul decesului rentierului, renta datorata acestuia in anul 2015 poate fi incasata de mostenitorii sai, doar daca, pana la 31 august 2016, mostenitorii vor depune la oricare centru judetean al APIA toate documentele justificative.

Comunicat de presa APIA

 

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.