Premiera: Legumicultorii se asocieaza pentru a intra in supermarketuri. Producatorul primeste banii pe loc…

tomateAsociatia Cultivatorilor de Legume si Centrul de Comunicare al Fermierilor din Romania lanseaza astazi programul ”Dor de Gust”, o initiativa a legumicultorilor din sase judete de a intra masiv in zona de retail cu produse autohtone, proaspete si de calitate. Demarat in decembrie 2013, programul a fost pana acum in faza de testare si calibrare pentru a asigura o livrare continua la o calitate constanta. „In acest moment, legumicultura poate fi o activitate profitabila pentru un fermier mic si mijlociu, cu conditia sa fie serios si corect. Noi nu facem depozitare, camioanele dimineata trec pe la fiecare producator din program, iau marfa si platesc banii pe loc pentru legumele incarcate. Totul se face cu borderou, cu factura, ca la carte. Preturile de achizitie se stabilesc saptamanal, se mai adauga ambalarea si consumul de carburant pentru transport si asta e tot. De exemplu pentru castraveti pretul de achizitie acum este, cu aproximatie, de 0,7 lei pe kilogram pentru castraveti si 3 lei pentru rosii”, spune Gheorghe Vlad, legumicultor din Vidra si initiatorul acestui program.

Pentru consumatorul roman, acest program va fi o noutate absoluta din doua puncte de vedere: trasabilitatea legumei (fiecare ladita va avea numele si localitatea producatorului) si prospetimea garantata.

sursa: agrointel.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.