Pregatiti-va pentru campania de insamantare a culturilor de toamna

Scris de Echipa Alcedo

Nuprid-Max-gama-580x580Pentru ca recoltatul cerealelor paioase este incheiat in majoritatea zonelor tarii, este bine sa va pregatiti de pe acum pentru campania de toamna. Pentru culturile de cereale paioase pe care le veti infiinta va recomandam tratamentul semintelor cu insectofungicidul NUPRID® MAX AL 222 FS. Acolo unde nu intampinati probleme cu viermii sarma, gandacul ghebos sau stiti ca nu ati avut atacuri de afide care pot provoca ingalbenirea, piticirea si aspermia graului, puteti opta doar pentru tratamentul cu un fungicid sistemic precum AMIRAL® PROFFY 6 FS.

NUPRID® MAX AL 222 FS este un insectofungicid, care aplicat pe seminte, actioneaza sistemic, fiind absorbit prin radacini si translocat in plante. Prin continutul de tebuconazol, actioneaza preventiv si curativ asupra agentilor fitopatogeni care se transmit prin seminte si sol, protejand culturile de grau, orz si orzoaica fata de unele din cele mai pagubitoare boli specifice cu infectie externa si interna, cum sunt malura comuna si fuzarioza la grau, secara si triticale, taciunele zburator si sfasierea frunzelor la orz si orzoaica. Prin continutul de imidacloprid, actioneaza asupra daunatorilor din sol si de pe plante, asigurandu-le o foarte buna protectie atat in sol cat si in prima parte a perioadei de vegetatie.

Asadar, NUPRID® MAX AL 222 FS se utilizeaza, in doza de 2,5 l/t de samanta la urmatoarele culturi:

Grau pentru combaterea afidelor cerealelor in vederea prevenirii aparitiei fenomenului de ingalbenire, piticire si aspermie a graului; malurii si fuzariozei; viermilor sarma si a gandacului ghebos;

Orz si orzoaica pentru taciunele zburator al orzului si sfasierea frunzelor; viermi sarma si gandacul ghebos; afidele cerealelor in vederea prevenirii aparitiei fenomenului de ingalbenire si piticire a orzului;

Secara si triticale pentru malura comuna si fuzarioza; gandacul ghebos si viermii sarma.

Amiral-Proffy-gama-580x580AMIRAL® PROFFY 6 FS este un fungicid ce are ca substanta activa tebuconazol. Produsul are actiune preventiva si curativa asupra unui spectru larg de agenti fitopatogeni, care se transmit prin seminte si sol. Este bine de stiut ca acest produs se foloseste pentru combaterea malurii comune si a fuzariozei la grau, secara si triticale, si a taciunelui zburator si a sfasierii frunzelor la orz si orzoaica. Este compatibil cu insecticidele autorizate pentru tratarea semintelor de cereale paioase destinate insamantarilor. Amiral® Proffy 6 FS se dilueaza in 3-5 litri apa/0,5 litri produs/tona de seminte (luandu-se in calcul si apa rezultata din clatirea ambalajului) sau se poate dilua mai mult (pana la 10 litri apa/0,5 litri produs/1 tona de seminte). Cand se aplica in amestec cu un alt produs (insecticid), cantitatea totala de lichid pe tona de samanta nu trebuie sa depaseasca 10-12 litri, pentru evitarea supraumectarii semintelor.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestor produse, va recomandam sa contactati reprezentantul de vanzari Alcedo, din zona dvs, sau sa consultati site-ul www.alcedoltd.ro.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.