Pregatiti-va din timp pentru tratamentele fitosanitare de toamna-iarna in plantatiile pomicole!

Avand in vedere climatul specific Romaniei, plantatiile pomicole trec prin probleme specifice fiecarui anotimp si ulterior fiecarei etape de vegetatie.

Tratamentele de toamna-iarna se bazeaza in general pe utilizarea succesiva a substantelor cu efect fungicid si insecticid. Scopul acestor tratamente? Combaterea rezervelor biologice ale daunatorilor si bolilor care supravietuiesc sezonului rece.

Timpul optim pentru efectuarea tratamentelor este reprezentat de caderea frunzelor, calendaristic, luna noiembrie, uneori inceput de decembrie, atunci cand vremea permite, iar temperaturile raman pozitive si pe timpul noptii.

Care sunt substantele si, respectiv, produsele utilizate pentru tratamente?

Tratamentele destinate controlului fitosanitar intr-o cultura se stabilesc pentru un anumit tip de agent de daunare, fie ca ne referim la bacterii, ciuperci sau daunatori. In functie de stadiul vegetativ, se va stabili atat concentratia, cat si numarul de tratamente. Printre solutiile utilizate recomandam:

  • Zeama bordeleza – pentru tratarea eventualelor boli fungice.
  • Insecticidul Mospilan 20 SG impreuna cu adjuvantul N-Oil, pe baza de ulei vegetal de floarea soarelui – pentru combaterea formelor hibernante ale paduchilor testosi, dar si a altor daunatori.
  • Fungicidul Alcupral 50 PU – reduce considerabil atat infectiile primare cauzate de agenti patogeni, cat si formele de rezistenta ale acestora.

Foarte important este ca aceste tratamente sa nu se execute pe vreme ploioasa si in conditii de vant! Tratamentele se fac doar cu produse omologate pentru speciile pomicole, preparate conform indicatiilor de pe eticheta si achizitionate doar de la surse autorizate. De asemenea, respectarea dozelor impiedica aparatia fenomenelor de fitotoxicitate sau a formelor de rezistenta in cazul unor boli sau daunatori.

Mai multe detalii despre importanta tratamentelor fitosanitare de toamna-iarna pentru speciile pomicole puteti citi aici.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.