Potrivit APIA, fermierii afectati de seceta trebuie sa-si depuna cererile pana la sfarsitul acestei luni

Scris de Echipa Alcedo

APIAPlatile compensatorii se acorda pentru pierderile de venit survenite la culturile de porumb boabe, floarea-soarelui, soia, cartof, sfecla de zahar, legume in camp, plante de nutret, pasuni si fanete.

Producatorii agricoli care vor sa beneficieze de scheme de ajutor de stat pentru compensarea pagubelor cauzate de seceta severa in perioada aprilie-septembrie 2015 trebuie sa depuna o cerere in acest sens la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pana pe data de 30 noiembrie. Cuantumurile maxime ale ajutorului de stat pentru producatorii persoane fizice sunt de 280 de lei/hectar la porumb boabe, 285 de lei/hectar la floarea-soarelui, 335 de lei/hectar la soia, 1.130 de lei/hectar la cartof, 600 de lei la sfecla de zahar, 1.490 de lei/hectar la legume de camp, 225,5 de lei/hectar la plante de nutret, 50 de lei/hectar la pasune si 75 de lei/hectar la faneata.

Pentru persoane juridice, precum si orice forme asociative cu sau fara personalitate juridica, cuantumurile maxime sunt duble fata de cele pentru persoane fizice, la toate culturile.

Schema a fost aprobata recent de Guvern prin Ordonanta de Urgenta.

sursa: agroromania.manager.ro