Porumbul este recunoscut drept o cultura in care buruienile anuale si perene si, in special, costreiul din rizomi ridica cele mai mari probleme.

Scris de Echipa Alcedo

Specialistii ALCEDO recomanda utilizarea erbicidului ASTRAL 40 OD, solutia iscusita care combate mohorul (Setaria spp.), iarba barboasa (Echinochloa spp.) si costreiul din seminte si rizomi (Sorghum halepense). ASTRAL 40 OD este un erbicid sistemic, selectiv care este absorbit prin frunze si radacini, se transloca pana la nivelul varfurilor de crestere, stopand diviziunile celulare si cresterea buruienilor, provocandu-le in final uscarea.

Dozele omologate pentru acest erbicid sunt:

  • 0,8 l/ha pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale, cu aplicare in postemergenta, cand plantele de porumb au 4-6 frunze, iar buruienile monocotiledonate au 2-4 frunze.
  • 1,0-1,5 l/ha pentru costreiului din rizomi sau alte graminee perene, cu aplicare in postemergenta, cand plantele de porumb au 4-6 frunze, iar costreiul din rizomi are 15-20 cm.

De mentionat: ASTRAL 40 OD este compatibil cu majoritatea erbicidelor care se aplica pentru combaterea buruienilor cu frunza lata, dar si cu fertilizanti foliari (de exemplu cei din gama FoliMAX si Microfert), pentru prevenirea carentelor unor nutrienti necesari culturilor de porumb.

Informatii detaliate despre produs, aici: https://alcedo.ro/produse/astral-40-od/