Ponta mentine reducerea TVA-ului la paine!

Scris de Echipa Alcedo

unnamedIeri, premierul Victor Ponta a declarat ca masura reducerii TVA la 9% pentru paine si produsele de panificatie a fost un succes si ea va fi mentinuta. „Masura reducerii TVA la paine a fost una de succes si cu siguranta o vom mentine si pe viitor! O asigurare importanta pentru toata lumea- am adoptat scaderea TVA la produsele de panificatie, iar aceasta masura s-a dovedit a fi una foarte buna, cu un impact pozitiv pentru oameni, pentru mediul economic si pentru combaterea evaziunii!

De asemnea, premierul a mai precizat ca se are in vedere „aplicarea TVA diferentiat si pentru alte categorii de produse alimentare„.

Guvernul a redus, pe 1 septembrie 2013, taxa pe valoare adaugata la faina si paine de la 24 la 9% ceea ce a atras o ieftinire de pana la 12 procente a pretului la paine. La sase luni de la reducerea TVA, potrivit statisticilor Rompan, a avut loc o reducere cu 20% a evaziunii fiscale din acest sector.

Reprezentantii mai multor industrii solicita, de asemenea, reducerea TVA. S-a discutat despre TVA de 9% la carne, fructe si legume sau produse bio. Ba mai mult, patronatele din industria carnii au trimis o scrisoare deschisa catre FMI, in care solicita acordul pentru reducerea TVA la carne si produse din carne de la 24% la 5%, argumentand ca masura ar urma sa combata evaziunea fiscala din domeniu, estimata la 450 de milioane de euro.

sursa: capital.ro