Pomii liliputani promit recolte mai bogate decat cele ale livezilor clasice!

apple-treeLivezile cu pomi fructiferi traditionali, intinse pe zeci de hectare nu mai sunt de actualitate. Noul trend este acum cultura moderna de arbori pitici, ce promit o productivitate de doua ori mai mare, ei fiind si mai usor de ingrijit.

Asa a inceput si Ionut sa cultive pe cele 5 hectare ale parintilor, din localitatea Bucium, judetul Maramures, un total de 7 soiuri diferite de mere. „Am inteles ca asta-i viitorul. Si dupa aceea au venit si rezultatele si speram sa fie tot asa, daca nu mai bine. Cel putin dublu se obtine cantitativ fata de cei clasici. Si marimea fructelor e mai mare, aspectul. Lumea prefera fructele mari„, spune Ionut Pop, administratorul livezii. El obtine 40 de tone la hectar pe an si spera ca in urmatorii ani sa ajunga la 100 de tone la hectar.

Prin  altoiri succesive, statiunile de cercetare pomicola, au obtinut pomii liliputani. Acestia dau rod in al doilea an, fata de patru-cinci, cat dureaza la soiurile clasice.

sursa: incont.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.