Ploaia din ultimele zile, o “gura” de oxigen pentru culturi

Scris de Echipa Alcedo

magistralErbicidarea in preemergenta, dar si postemergenta timpurie pentru o rapita fara buruieni!

Dupa o vara secetoasa, perioada care a continuat si in prima parte a lunii septembrie, in sfarsit a venit si ploaia mult asteptata. Acum, fermierii se pot bucura, dar si sa spere ca atat rapita cat si cerealele paioase semanate in toamna vor avea o rasarire buna si o dezvoltare normala pana la venirea iernii. Daca mai zilele trecute, in special pe zona de sud a tarii, nici nu se punea problema erbicidarii la rapita, intr-un sol uscat si intr-o cultura care inca nu dadea semne sa rasara, dupa ploile din ultimele doua zile situatia s-a schimbat. Asadar, dupa incetarea ploilor, inca se mai poate semana rapita, aflandu-ne inca in epoca de semanat.
Avand in vedere contextul climatic, reamintim ca pentru erbicidarea in preemergenta compania ALCEDO va ofera pachetul MAGISTRAL 50 SC + KALIF 480 EC. Acum avand umiditatea optima, este bine sa efectuati erbicidarea in preemergenta, inainte de rasarirea culturii de rapita, folosind pachetul MAGISTRAL 50 SC (metazaclor 500 g/l) – in doza de 1,2- 1,6 l/ha + KALIF 480 EC (clomazon 480 g/l) – in doza de 0,20 l/ha, doua erbicide cu un spectru larg de combatere a buruienilor. De asemenea, MAGISTRAL 50 SC, se poate aplica in postemergenta timpurie, in doza de 1,6-2,0 l/ha.
MAGISTRAL 50 SC combate buruieni problema ca: iarba barboasa, turita (faza optima 2-4 frunze), stir, talpa gastei, traista ciobanului, musetel, iar in amestec cu KALIF 480 EC se largeste spectru de combatere, deoarece acest erbicid actioneaza eficient impotriva altor buruieni ca: rocoina, turita, traista ciobanului, pungulita, urzica moarta, ciumafaia, mac, doritoare, iarba vantului, iarba barboasa. De asemenea, trebuie mentionat ca, avand o perioada de actiune destul de indelungata, MAGISTRAL 50 SC protejeaza culturile de noi valuri de imburuienare pana la incheierea randurilor. Asadar, daca utilizati MAGISTRAL 50 SC cu KALIF 480 EC veti avea o sola curata, fara buruieni.
Asadar, daca intentionati sa achizitionati aceste produse sau alte produse de protectia plantelor, luati legatura cu reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www. alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.
Echipa ALCEDO