Platile pe suprafata, virate in conturile fermierilor inca din acest weekend

Scris de Echipa Alcedo

euro -subventiiIeri, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a anuntat ca platile pe suprafata, in avans, vor fi virate in conturile fermierilor chiar de la sfarsitul acestei saptamani. “Avansurile vor incepe, probabil, in acest weekend, deja luni (nr – 24 octombrie) speram sa ajunga primii bani in contul fermierilor. Este vorba despre o suma de peste 120 euro/ha, mai mult decat dublu fata de avansul pe suprafata pe care l-am dat anul trecut, in noiembrie. Avansurile se dau la toti fermierii care au productie vegetala, este vorba despre plata pe suprafata”, a explicat ministrul.  

Reamintim ca APIA a inceput autorizarea si procesarea cererilor unice ale fermierilor, pentru plata avansului pe suprafata, din data de 17 octombrie 2016. Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri, 19 octombrie, 1,43 de miliarde de lei pentru plata avansului, reprezentand platile directe. Banii sunt transferati Ministerului Agriculturii din fondul de privatizare al Ministerului de Finante.

sursa: agroinfo.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.