Phil Hogan, noul comisar european pentru agricultura

Phil HoganIn urma votului sustinut miercuri de catre membrii Parlamentului European, s-a stabilit oficial noua echipa ce va forma Comisia Europeana, condusa de Jean-Claude Juncker, portofoliul pentru agricultura si dezvoltare rurala, fiind preluat de Phil Hogan. Acesta l-a inlocuit pe Dacian Ciolos, fostul ministru roman al agriculturii, ministru care, in timpul mandatului a luat o serie de masuri de protejare a producatorilor agricoli afectati de contextul politic si social din spatiul UE.

Desi presedintele Juncker a fost acuzat de dictatura si lasitate, in timpul discutiilor aprinse din PE, chiar inaintea votului, la final, votul exprimat de europarlamentari a fost decisiv: noua echipa a primit 423 de voturi “pentru”, 209 voturi “impotriva” si 67 de abtineri. Mandatul noii echipe de comisari europeni va incepe la 1 noiembrie.

sursa:agrointel.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.