Petitie online pentru tratarea semintelor cu neonicotinoide

Scris de Echipa Alcedo

In spatiul online a fost lansata, ieri, o petitie pentru sprijinirea agriculturii. Initiativa poarta titlul “Sustineti competitivitatea agriculturii romanesti cu ajutorul celei mai eficiente si sigure tehnologii pentru tratamentul semintelor – insecticidele neonicotinoide!” si si-a propus sa adune 5.000 de semnaturi. “Fermierii romani au nevoie de productii agricole performante, pentru a-si pastra competitivitatea pe piata europeana. Romania se confrunta cu un daunator specific, care in cateva zile de la inceputul atacului poate distruge o cultura in totalitate – ratisoara porumbului (Tanymecus dilaticollis). Sustineti acordarea unei autorizatii temporare pentru folosirea singurei solutii disponibile pe piata pentru combaterea acestui daunator – insecticideleneonicotinoide!
Produsele de protectie a plantelor pe baza de substante active din clasa neonicotinoidelor sunt folosite in tratamentul profesional al semintelor de porumb, floarea-soarelui si rapita, fiind sigure pentru operator, albine si mediul inconjurator, atunci cand sunt utilizate in mod responsabil si conform instructiunilor de pe eticheta. Insecticidele neonicotinoide se aplica la o doza mai mica pe unitatea de suprafata decat tratamentele in vegetatie si ofera o protectie de lunga durata culturilor”, spun cei care au demarat aceasta initiativa.
Pentru a semna aceasta petitie, puteti da click aici: http://www.petitie.org/sustineti-competitivitatea-agriculturii-romanesti-cu-ajutorul-celei-mai-eficiente-si-sigure-tehnologii-pentru-tratamentul-semintelor-insecticidele-neonicotinoide-61.html
sursa: agrointel.ro