Peste 4 zile, fermierii vor avea la dispozitie 18 proiecte tip pentru sesiunea PNDR 2014-2020

Scris de Echipa Alcedo

euro (Copy)Pe 20 mai se deschide prima Masura 121 din PNDR 2014 – 2020, dedicata fermei de familie. Pentru aceasta, fermierii romani vor avea la indemana cel putin 18 proiecte tip pentru sectoarele vegetal si zootehnic, a anuntat George Turtoi, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Incercam ca din aceasta sesiune sa avem cel putin 18 proiecte tip pentru sectoarele vegetal si zootehnic. Vor fi disponibile cele sase proiecte tip pe care le-am anuntat, similare cu cele din sesiunea trecuta, dar mai pregatim inca 12 sau 14 pe diverse dimensiuni de ferma. In total vrem sa ajungem la 20 de proiecte tip”, a spus Turtoi.

Masura este structurata pe trei sectiuni majore, respectiv investitiile efective in ferme vegetale sau zootehnice, componenta fermelor de familie si adaptarea la standarde pentru partea de lapte. Suma totala alocata acestei masuri din noua programare financiara este de 150 de milioane de euro, din care 35 de milioane de euro revin fermelor de familie. Valoarea maxima eligibila va fi 125.000 euro/proiect. Ponderea sprijinului nerambursabil va fi de 40%, existand posibilitatea majorarii sprijinului cu 10% pentru investitiile realizate de tinerii agricultori, cu varsta sub 40 de ani, 10% pentru investitiile realizate in zonele defavorizate si 10% pentru investitiile pentru imbunatatirea eficientei utilizarii si depozitarii ingrasamintelor cu azotat si tratamentul apelor reziduale in exploatatiile agricole.

Sprijinul pentru ferma de familie se acorda exploatatiilor agricole cu o dimensiune cuprinsa intre 2 si 50 UDE (Unitati de Dimensiune Economica) si care este inregistrata in Registrul unic de identificare sau Registrul agricol.

sursa: agroinfo.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.