Peste 100 milioane euro pentru investitii in ferme si exploatatii agricole

Scris de Echipa Alcedo

baniIn sesiunea pentru finantarea investitiilor de modernizare a exploatatiilor agricole prin Masura 121 a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit 580 de cereri de finantare. Valoarea totala nerambursabila pentru aceste  proiecte este de 106,8 milioane de euro.

Dintre cele 580 de proiecte, 211 reprezinta investitiile pentru fermele de familie, avand o valoare nerambursabila de 9,2 milioane de euro. Restul de 369 de proiecte cu o valoare nerambursabila de peste 97,5 milioane de euro, sunt reprezentate de investitiile in modernizarea exploatatiilor agricole.

Putem spune ca prima sesiune din anul 2014, a functionat corect si a permis solicitarea a peste 100 de milioane de euro, fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea exploatatiilor agricole, in mod special, a fermelor agricole familiale. De asemenea, aceasta sesiune a reprezentat un moment important in procesul de facilitare a accesarii fondurilor europene, prin introducerea unui nou sistem de solicitare a fondurilor europene, prin depunerea on-line a proiectelor. Raspunsul potentialilor beneficiari la aceasta metoda pentru depunerea proiectelor a fost pozitiv”, a adaugat Directorul General Adjunct al AFIR, Nicolae POPA.

sursa: afir.info