Performanta in tratamentul semintelor de cereale paioase cu… NUPRID® MAX AL 222 FS, insectofungicidul iscusit de la ALCEDO

Scris de Echipa Alcedo

In newsletter-ul de astazi vrem sa va spunem care sunt pasii unei culturi de cereale paioase sanatoase, inca de la infiintare. Asadar, pentru a nu va confrunta cu boli sau daunatori inca de la infiintarea culturii, va recomandam insectofungicidul NUPRID® MAX AL 222 FS, fabricat in Romania. Aplicat pe seminte, actioneaza sistemic, fiind absorbit prin radacini si translocat in plante. Retineti! Prin continutul de tebuconazol, actioneaza preventiv si curativ asupra agentilor fitopatogeni care se transmit prin seminte si sol, protejand culturile de grau, orz si orzoaica fata de unele din cele mai pagubitoare boli specifice cu infectie externa si interna, cum sunt: malura comuna si fuzarioza la grau, taciunele zburator si sfasierea frunzelor la orz si orzoaica. Prin continutul de imidacloprid, actioneaza asupra daunatorilor din sol si de pe plante, asigurandu-le o foarte buna protectie fata de mai multi daunatori care prejudiciaza culturile de cereale paioase in prima parte a perioadei de vegetatie.

De asemenea, va recomandam ca odata cu efectuarea tratamentului semintelor sa aplicati fertilizantul MICROFERT-U, in doza de 2,5 l/t, cu o cantitate corespunzatoare de apa. Acest fertilizant starter are rolul de a pune elementele nutritive la dispozitia plantelor imediat dupa ce au germinat, cu un efort minim, asigurand o rasarire mai uniforma si plante mai viguroase.

Mai multe detalii despre aceste produse, va ofera dr. ing. Sorin Stefan, director tehnic ALCEDO si ing. Emilian Tudor, sef laborator Alchimex, urmarind filmuletele de mai jos.  

Echipa ALCEDO