Pentru un start bun al culturilor, efectuati tratamentul semintelor

Scris de Echipa Alcedo

Nuprid-Al-600Pentru ca recoltatul cerealelor paioase s-a incheiat, este bine sa va pregatiti de pe acum pentru campania de toamna, achizitionand produse pentru tratarea semintelor. Cu totii stim ca, fara o samanta de calitate, careia sa i se aplice un tratament adecvat impotriva bolilor cu transmitere prin samanta si sol, precum si impotriva daunatorilor de sol, startul unei culturi poate fi afectat si in consecinta, rezultatul poate fi diminuarea productiei, sau chiar intoarcerea culturii. Astfel, pentru culturile de cereale paioase pe care le veti infiinta, va recomandam pachetul ALCEDO pentru tratamentul semintelor de cereale. Pachetul contine fungicidul AMIRAL PROFFY 6 FS si insecticidul NUPRID AL 600 FS.

AMIRAL® PROFFY 6 FS este un fungicid ce are ca substanta activa tebuconazol. Produsul are actiune preventiva si curativa asupra unui spectru larg de agenti fitopatogeni, care se transmit prin seminte si sol. Este bine de stiut ca acest produs se foloseste pentru combaterea malurii comune si a fuzariozei la grau, secara si triticale, si a taciunelui zburator si a sfasierii frunzelor la orz si orzoaica. Este compatibil cu insecticidele autorizate pentru tratarea semintelor de cereale paioase destinate insamantarilor. Amiral® Proffy 6 FS se dilueaza in 3-5 litri apa/0,5 litri produs/tona de seminte (luandu-se in calcul si apa rezultata din clatirea ambalajului) sau se poate dilua mai mult (pana la 10 litri apa/0,5 litri produs/1 tona de seminte). Cand se aplica in amestec cu un alt produs (insecticid), cantitatea totala de lichid pe tona de samanta nu trebuie sa depaseasca 10-12 litri, pentru evitarea supraumectarii semintelor.

Nuprid AL 600 FS este un insecticid omologat in combaterea unor daunatori majori la culturile care se seamana in toamna: grau, orz, orzoaica, rapita, dar si pentru culturile care se seamana in primavara- porumb si floarea-soarelui. Fiind aplicat pe samanta, Nuprid AL 600 FS asigura o protectie majora plantelor fata de daunatorii care prejudiciaza aceste culturi agricole. La grau, orz si orzoaica se poate folosi Nuprid AL 600 FS impotriva afidelor in vederea prevenirii aparitiei fenomenelor de ingalbenire, piticire si aspermie la grau si de ingalbenire si piticire a orzului de toamna, in doza de 0,6 l/t de samanta. De asemenea, pentru aceleasi culturi se mai poate aplica si in doza de 0,7 l/t de samanta pentru viermii sarma si in doza de 1 l/t de samanta pentru larvele gandacului ghebos.

Profitam de ocazie sa reamintim ca Nuprid AL 600 FS a primit derogare pentru utilizare ca tratament samanta la rapita impotriva puricilor cruciferelor. Derogarea este valabila pana in 30 Octombrie 2015. Pentru rapita doza este de 6 l/t de samanta.

Precizam ca, Nuprid AL 600 FS este compatibil cu fungicidele omologate pentru tratarea semintelor destinate insamantarilor si are la baza ca substanta activa imidacloprid. Cand se aplica in amestec cu fungicide si/sau cu fertilizanti starter lichizi (cum este MICROFERT-U), cantitatile de apa recomandate a fi adaugate/tona de seminte trebuie reduse corespunzator, sau, dupa, caz, nu se mai adauga, pentru evitarea consecintelor negative ale supraumezirilor.

Asadar, daca doriti sa cumparati pachetul Alcedo pentru tratamentul semintelor de cereale, la indeplinirea conditiilor contractuale, puteti obtine o reducere de 35,80%, ajungand la un cost de 279,90 RON/ha, fara TVA. De asemenea, pentru cei care doresc sa participe in cadrul programului ALCEDO „Cumperi, acumulezi puncte, castigi garantat!!!“, pachetul poate fi achizitionat la pretul de 436,00 RON/ha, fara TVA, acumuland un numar de 450 de puncte.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui pachet, va recomandam sa contactati reprezentantul de vanzari Alcedo, din zona dvs, sau sa consultati site-ul www.alcedoltd.ro.