Pentru un start bun al culturilor, efectuati tratamentul semintelor

Amiral-Proffy-gama-580x580Cu totii stim ca, fara o samanta de calitate, careia sa i se aplice un tratament adecvat impotriva bolilor cu transmitere prin samanta si sol, precum si impotriva daunatorilor de sol, startul unei culturi poate fi afectat si, in consecinta, rezultatul poate fi diminuarea productiei, sau chiar intoarcerea culturii. Astfel, pentru culturile de cereale paioase pe care le veti infiinta, va recomandam pachetul Alcedo pentru tratamentul semintelor de cereale. Pachetul contine fungicidul AMIRAL PROFFY 6 FS si insecticidul NUPRID AL 600 FS.

AMIRAL® PROFFY 6 FS este un fungicid ce are ca substanta activa tebuconazol. Produsul are actiune preventiva si curativa asupra unui spectru larg de agenti fitopatogeni, care se transmit prin seminte si sol. Este bine de stiut ca acest produs se foloseste pentru combaterea malurii comune si fuzariozei la grausecara si triticale, si a taciunelui zburator si sfasierii frunzelor la orz si orzoaica. Este compatibil cu insecticidele autorizate pentru tratarea semintelor de cereale paioase destinate insamantarilor. Amiral® Proffy 6 FS se dilueaza in 3-5 litri apa/0,5 litri produs/tona de seminte (luandu-se in calcul si apa rezultata din clatirea ambalajului) sau se poate dilua mai mult (pana la 10 litri apa/0,5 litri produs/1 tona de seminte). Cand se aplica in amestec cu un alt produs (insecticid), cantitatea totala de lichid pe tona de samanta nu trebuie sa depaseasca 10-12 litri, pentru evitarea supraumectarii semintelor.

Nuprid AL 600 FS este un insecticid omologat in combaterea unorNuprid Al 600 FS daunatorimajori la culturile care se seamana in toamna: grau, orz, orzoaica, rapita, dar si pentru culturile care se seamana in primavara- porumb si floarea-soarelui. Fiind aplicat pe samanta, Nuprid AL 600 FS asigura o protectie majora plantelor fata de daunatorii care prejudiciaza aceste culturi agricole. La grauorz si orzoaica se poate folosi Nuprid AL 600 FS impotriva afidelor in vederea prevenirii aparitiei fenomenelor de ingalbenire, piticire si aspermie la grau si de ingalbenire si piticire a orzului de toamna, in doza de 0,6 l/t de samanta. De asemenea, pentru aceleasi culturi se mai poate aplica si in doza de 0,7 l/t de samanta pentru viermii sarma si in doza de 1 l/t de samanta pentru larvele gandacului ghebos.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.