Pentru o recolta sigura, Nu omiteti tratamentele din toamna, la rapita!

Scris de Echipa Alcedo

Nuprid Al 600 FSNUPRID AL 600 FS, protectie de lunga durata a semintelor de rapita

Tratamentul semintelor reprezinta un pas important in protectia culturilor, asa ca, in newsletter-ul de astazi va recomandam un produs omologat pentru tratarea semintelor de rapita. Este vorba despre NUPRID AL 600 FS, un insecticid, pe baza de imidacloprid, fabricat in Romania, omologat in combaterea puricilor cruciferelor. Acesta este omologat in doza de 6 l/t de samanta. Aplicat pe samanta, actioneaza sistemic, fiind absorbit prin radacini si translocat in plantele aflate in curs de rasarire si crestere, asigurandu-le o foarte buna protectie fata de daunatori.

Mentionam ca, fermierii care vor utiliza la semanat samanta tratata, vor tine o evidenta clara a suprafetelor insamantate in registrul privind evidenta tratamentelor cu produse de protectia plantelor. De asemenea, au obligatia sa marcheze solele unde s-au infiintat culturile de rapita cu seminte tratate, folosind placute de avertizare cu sintagma: “SEMINTE DE RAPITA TRATATE CU NUPRID AL 600 FS”.

Insamantarea se va efectua cu samanatatori dotate cu echipamente care sa asigure protectia operatorului, protectia insectelor polenizatoare si reducerea emisiei particulelor de praf, respectand buna practica agricola.

salvator 25 EWSALVATOR 25 EW, un produs cu actiune fungica si regulator de crestere

Pe langa daunatori, inca din toamna, rapita este atacata de agenti patogeni, cel mai important fiind Phoma lingam, ce produce putregaiul uscat. Pentru acest patogen, ALCEDO va recomanda efectuarea tratamentului fitosanitar in vegetatie cu fungicidul SALVATOR 25 EW, a doua denumire a produsului ORIUS 25 EW, pe care-l gasiti in oferta de toamna a companiei.

Precizam ca, SALVATOR 25 EW este un fungicid sistemic pe baza de tebuconazol, absorbit rapid in tesuturi (in maxim 2 ore de la aplicare), cu translocare acropetala si o remanenta de circa 3-4 saptamani. Produsul are actiune preventiva, dar si curativa si eradicanta. Pe langa actiunea fungica, produsul creste rezistenta plantelor la iernare, aplicat in faza de rozeta actionand ca un veritabil regulator de crestere (provoaca scurtarea tijei si concentrarea sucului celular).

Legat de patogenul Phoma lingam, daca nu este inca combatut inca din toamna, in primavara din cauza atacului in special pe tulpini poate provoca pierderi de productie de pana la 25%.

Retineti! SALVATOR 25 EW il puteti utiliza in doza de 0,5 l/ha.

Pentru a afla mai multe informatii despre aceste produse, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO