Pentru o cultura de porumb, fara buruieni utilizati Gold Astral Silba

Scris de Echipa Alcedo

Porumb 09.05.2011Porumbul, mai mult ca alte plante de cultura are la ora actuala probleme deosebite de imburuienare, si asta din cauza terenurilor necultivate, dar si a practicarii monoculturii. In functie de gradul de imburuienare pierderile de recolta pot varia intre 50 si 90%. In aceste conditii se impune eliminarea concurentei buruienilor cu ajutorul erbicidelor. Asadar, Alcedo vine in intampinarea dumneavostra cu pachetul tehnologic Gold Astral Silba. Pachetul are in componenta sa 3 erbicide: Silba, Astral 40 SC si Ceredin Super 40 SL.

Erbicidul Silba este solutia eficace si de lunga durata pentru combaterea buruienilor anuale din cultura de porumb. Pentru o eficacitate buna se va asigura un pat germinativ bine pregatit, fara bulgari, cu cantitatea de apa de 200-400 l/ha. Se recomanda o cantitate cat mai mare de apa mai ales in conditii de umiditate scazuta. Se poate aplica atat preemergent, inainte de rasarirea culturii 4-5 l/ha, dar si postemergent timpuriu 3-4 frunze ale porumbului si 2 maxim 4 frunze ale buruienilor fara a se depasi 4,5 l/ha.

Astral 40 SC este un erbicid graminicid sistemic, care este distribuit rapid in plante si se foloseste in doza de 1.5 l/ha. Cresterea buruienilor inceteaza intr-un interval scurt de la aplicare, de numai 6 ore. Ceredin Super 40 SL este un erbicid sistemic selectiv, cu spectru larg de actiune in combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene. Se aplica in doza de 1 l/ha, cand porumbul are 4-6 frunze, buruienile au 2-4 frunze, iar palamida este sub 10 cm inaltime. Cele doua produse postemergente se pot aplica in amestec, cand porumbul este in faza de 4-6 frunze.

Pachetul Gold Astral Silba, are pretul de 279.90 RON/ha, fara TVA in urma indeplinirii conditiilor contractuale, avand o reducere de 32,55%, iar pentru cei care doresc, sa participe in cadrul programului ALCEDO “Cumperi, acumulezi puncte, castigi garantat!!!” pachetul se poate achizitiona la pretul de 415.00 RON/ha, fara TVA, pret pentru care acumulati un numar de 450 de puncte.

Pentru a afla mai multe informatii despre acest pachet, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul Alcedo din zona dumneavoastra sau sa consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.