Pentru culturile de grau si porumb, Eficacitate si selectivitate cu CEREDIN FORTE 464 SL!

Scris de Echipa Alcedo

CEREDIN FORTEIn news-ul de astazi va prezentam un erbicid, ce se gaseste in portofoliul de produse al companiei ALCEDO. Este vorba despre CEREDIN FORTE 464 SL, a doua denumire comerciala a produsului DICOPUR TOP 464 SL, care este o combinatie de 2 substante active: acid 2,4 D si dicamba. CEREDIN FORTE 464 SL este un erbicid selectiv si sistemic care actioneaza asupra buruienilor atat prin absorbtie la nivelul frunzelor, cat si a sistemului radicular. Este omologat pentru aplicare in postemergenta la culturile de grau si porumb, in vederea combaterii a numeroase specii de buruieni dicotiledonate anuale si perene.

Combate buruieni ca: Amaranthus retroflexus (stir), Abuthilon theoprasti (teisor), Anthemis arvensis (romanita), Brassica nigra (mustar negru), Chenopodium album (loboda salbatica), Capsella bursa pastoris (traista ciobanului), Cirsium arvense (palamida), Convolvulus arvensis (volbura), Delphinium consolida (nemtisor de camp), Fumaria officinallis (fumarita), Matricaria chamomilla (musetel), Polygonum aviculare (troscot), Polygonum convolvulus (hrisca), Rubus caesius (mur), Stelaria media (rocoina), Sisymbrium officinale (voinicica), Sonchus arvensis (susai), etc.

Cum se aplica la cereale paioase?

La culturile de cereale paioase se aplica de la faza de infratire a cerealelor pana la formarea primului internod, iar speciile de buruieni sa fie in faza mica, de cca 2-4 frunze si maxim 10-15 cm inaltime pentru buruienile perene. Atentie! Nu este recomandata aplicarea erbicidului cand cerealele paioase sunt in faza avansata (peste 2-3 internodii) deoarece pot aparea efecte fitotoxice cu reduceri semnificative de productie. Doza omologata este de 0,8-1,0 l/ha (in functie de gradul de infestare si talia buruienilor).

Cum se aplica la porumb?

CEREDIN FORTE 464 SL este omologat si pentru cultura de porumb. Se aplica in postemergenta, cand plantele de porumb au 4-6 frunze, in doza de 1,0 l/ha, in 200-400 l apa. Retineti! Buruienile trebuie sa fie in faza de 2-4 frunze, iar pentru combaterea palamidei (Cirsium), aceasta trebuie sa aiba inaltimea mai mica de 10 cm.

Pentru cei interesati de achizitionarea acestui erbicid, va recomandam sa luati legatura cu reprezentantul de vanzari ALCEDO, din zona dumneavoastra agricola.

Echipa ALCEDO