Pentru culturi de porumb fara buruieni, cu pachetul tehnologic CEREDIN PLUS

Scris de Echipa Alcedo

In orice cultura, buruienile reprezinta o problema majora, fapt pentru care majoritatea fermierilor apeleaza la produse de protectia plantelor pentru a rezolva aceasta problema. Pentru cultura de porumb, ALCEDO vine in sprijinul agricultorilor cu pachetul tehnologic CEREDIN PLUS. Acest pachet contine doua erbicide importante ce va ajuta sa scapati de buruieni, si anume: ASTRAL 40 SC si CEREDIN SUPER 40 SL.

Asadar, ASTRAL 40 SC este un erbicid sistemic selectiv, fabricat in Romania, care absorbit prin frunze si radacini se transloca spre tesuturile de crestere, stopand diviziunile celulare si cresterea buruienilor, provocandu-le uscarea. Formularea moderna, pe baza de ulei de floarea-soarelui, faciliteaza translocarea rapida a substantei active in buruienile tinta si, de asemenea, creste selectivitatea fata de porumb. Spectrul actiunii cuprinde buruieni monocotiledonate anuale (incluzand specii de Setaria, Echinochloa, Digitaria, Panicum, Lolium si Avena), monocotiledonate perene (Sorghum halepense – din rizomi si din seminte, Agropyron repens), precum si dicotiledonate anuale (Amaranthus spp si specii de crucifere).

Daca observati in cultura dumneavoastra de porumb buruieni precum mohorul, iarba barboasa, costreiul din seminte, puteti folosi ASTRAL 40 SC, in doza de 0,8 l/ha, iar pentru costreiul din rizomi, in functie de gradul de infestare 1-1,5 l/ha.

Este bine de stiut ca erbicidul ASTRAL 40 SC este compatibil si se poate aplica in amestec cu Microfert-U, dar si Microfert Zinc pentru prevenirea carentelor de zinc si a altor nutrienti necesari culturilor de porumb.

Despre CEREDIN SUPER 40 SL va spunem ca este un erbicid sistemic selectiv, postemergent, fabricat in Romania, util in combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene din cultura de porumb. Complementaritatea puternica a celor doua substante active (acid 2,4-D si dicamba) asigura o eficacitate ridicata a produsului. Dupa tratament, cele doua substante active din compozitia produsului sunt absorbite rapid prin frunze si radacini si opresc cresterea si dezvoltarea buruienilor dicotiledonate, provocandu-le uscarea.

Produsul se aplica in doza de 1 l/ha, cand porumbul are pana in 4-6 frunze, buruienile au 2-4 frunze, iar palamida este sub 10 cm inaltime. In functie de zona si starea de imburuienare a culturilor, CEREDIN SUPER 40 SL se aplica numai cu mijloace de erbicidat terestre, in volume normale de apa (250-400 l apa/ha) si pe timp linistit, pentru evitarea imprastierii pe culturile si terenurile invecinate unde poate provoca efecte fitotoxice. Se recomanda ca erbicidarile sa fie facute cand temperatura ambianta este mai mare de 8ºC.

Avand in vedere utilitatea pachetului CEREDIN PLUS, mentionam ca achizitionand acest pachet si indeplinind conditiile contractuale beneficiati de o reducere de 38,26%, platind doar 159,90 RON/ha, fara TVA. Pentru cei care doresc sa participe in cadrul programului ALCEDO “Cumperi, acumulezi puncte, castigi garantat!!!” pachetul se poate achizitiona la pretul de 259,00 RON/ha, fara TVA, pret pentru care acumulati un numar de 320 puncte.

Pentru a achizitiona acest pachet, va rugam sa contactati reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra agricola sau sa intrati pe site-ul www.alcedoltd.ro/ Sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.