Pentru cresterea si dezvoltarea plantelor de floarea-soarelui, Fertilizarea foliara, o veriga tehnologica importanta

Floarea-soarelui are un potential de productie ridicat, putand ajunge la 5,5-6 tone de seminte/ha, dar din cauza buruienilor, a bolilor si a daunatorilor, a stresului hidric, dar si a deficientelor nutritionale, randamentul mediu se situeaza frecvent in jurul valorii de 3 tone de seminte/ha. Tratamentele cu fertilizanti foliari reprezinta o veriga tehnologica extrem de importanta pentru cresterea si dezvoltarea plantelor de floarea-soarelui, pentru asigurarea in optim a elementelor nutritive mai ales in perioadele critice de nutritie si pentru atingerea de randamente cat mai ridicate.

In anii cu precipitatii abundente la floarea-soarelui, poate aparea carenta fosfo-potasica, aceasta cultura avand cerinte moderat exigente fata de potasiu si moderate fata de fosfor. Deficienta potasiului la floarea-soarelui franeaza dezvoltarea vegetativa si limiteaza randamentul acestei culturi. Dintre elementele principale, floarea-soarelui consuma cel mai mult potasiu, pentru o productie de 3,5 tone/ha, aceasta extrage 385 kg/ha K2O, fosfor (P2O5) 87 kg/ha, iar azot N (131 kg)/ha.

Pentru a afla ce fertilizanti sunt recomandati in cultura de floarea-soarelui, cititi pe larg pe site-ul revistei Sanatatea plantelor, dand click pe acest link: http://www.sanatateaplantelor.ro/pentru-cresterea-si-dezvoltarea-plantelor-de-floarea-soarelui/

Informatii furnizate de catre dr. ing Cristian Urzica

Fertinova SRL

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.