Pentru combaterea viermilor sarma si a Diabroticii, utilizati insecticidul granulat BELEM

Scris de Echipa Alcedo

In newsletter-ul de astazi va prezentam insecticidul granulat de sol BELEM. Acesta se foloseste la porumb pentru combaterea viermilor sarma (Agriotes spp.) si a viermilor vestici ai radacinilor de porumb (Diabrotica verifera). De asemenea, produsul este omologat pentru combaterea viermilor sarma la porumbul zaharat, sorg si floarea-soarelui. BELEM 0,8 MG este sub forma de granule si se aplica in brazda prin incorporare la semanat. Acest produs, pe care il gasiti in oferta ALCEDO are ca substanta activa cipermetrin (piretroid de sinteza) si actioneaza in principal prin contact si ingestie. Atentie! Acesta trebuie asociat cu o buna pregatire a solului inainte de semanat. Pe soluri cu continut organic si humus ridicat, cu riscuri de atacuri ridicate de viermi sarma sau precedand lipsa unei rotatii, atacurile de viermi sarma pot surveni chiar si in cazul aplicarii acestui insecticid. In cazul unui risc de daune cu viermi sarma, urmatoarele masuri suplimentare agronomice trebuie implementate pentru a reduce durata sensibilitatii culturii la viermii sarma cu stimularea rapida a cresterii initiale incluzand:

– un fertilizant starter;

– limitarea adancimii de semanare;

– alegerea unor varietati cu indice de crestere foarte bun in relatie cu data de semanare/recoltare;

In tabelul de mai jos, gasiti dozele omologate dupa cum urmeaza:

Culturi Daunatori Aplicare Doza Interval inainte de recoltare
Porumb Diabrotica Virgifera In brazda, incorporare la semanat

 

12kg/ha *

 

Agriotes spp. *
Sorg Agriotes spp. *
Floarea-soarelui Agriotes spp. *

* nerelevant – folosit la semanat

Precautii la utilizare:

Se pastreaza BELEM 0.8 MG in ambalajul original, bine inchis, protejat fata de lumina, la temperatura camerei in spatii uscate, ventilate si inchise cu cheia. Pe toata perioada manipularii si aplicarii produsului se poarta totdeauna echipament de protectie. Dupa aplicare, se curata echipamentul de aplicare la locul de munca. Refolosirea ambalajului este interzisa.

Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul Alcedo din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO